ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Αντώνη Λουδάρο

Ημερομηνία Προβολής: 14/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. χοιρινό κιμά
  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά                                     
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • 1 πακ. παπαρδέλες 
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • ½ ματσ. μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ζεσταίνουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρώμα.

Κόβουμε το πράσο σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσσο.

Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε “σπάζοντας” τον κιμά σε μικρές μπουκίτσες. 

Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς τον σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε το πολύ αλκοόλ από το κρασί να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι και λίγο νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς.

Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να πάει παντού και να αρχίσει να δένει με τον κιμά. 

Προσθέτουμε τις παπαρδέλες απευθείας στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να πάει παντού ο κιμάς και η σάλτσα.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας. 

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε όπως είναι με το τηγάνι πασπαλίζοντας με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.