ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ (ΤΟΜ ΚΗΑ KΑΙ)

Aπό τον Κωνσταντίνο Ζουγανέλη

ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ (ΤΟΜ ΚΗΑ KΑΙ) - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
600 ML ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
400 ML ΝΕΡΟ Ή ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
50 ΓΡ. ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
4 ΦΥΛΛΑ KAFFIR LIME
25 ΓΡ. GALANGAL
2-3 ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ
4 Κ.Σ. FISH SAUCE
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
4 Κ.Σ. ΧΥΜΟ LIME
1 ΞΕΡΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό ή το νερό, μαζί με τα αρωματικά το galangal, το λεμονόχορτο, και τα φύλλα καφίρ lime.
Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το γάλα καρύδας (πρέπει πάντα να ξεκινάμε από τον ζωμό, αν προσθέσουμε πρώτα το γάλα καρύδας και μετά τον ζωμό υπάρχει περίπτωση να κόψει).
Αφού πάρει μία βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κατεψυγμένα λαχανικά, τον αρακά και το καλαμπόκι. Βράζουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, για 5-10 λεπτά.
Στο τέλος προθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να βράζουμε, για ακόμα 2 λεπτά.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη fish sauce, τη ζάχαρη και τον χυμό lime. (Προαιρετικά, αν θέλουμε τη σούπα spicy προσθέτουμε chili).
Προσαρμόζουμε πόσο θέλουμε τη σούπα ξινή (lime), αλμυρή (fish sauce), γλυκιά (ζάχαρη) ή καυτερή (chili).
Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε από πάνω φρέσκο κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page