ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΡΙΦΤΟΥΔΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 18/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. στριφτούδια ή άλλο παραδοσιακό ζυμαρικό
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½  ματσάκι άνηθο
  • 1 ½ φλ. τριμμένη φέτα
  • ½ φλ. ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα στριφτούδια για περίπου 20 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να χρυσοκοκκινίσουν, ώστε να βγάλουν το άρωμα τους.  Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας σε ένα δεύτερο τηγάνι, ρίχνοντας ελαιόλαδο και σοτάρωντας το φρέσκο κρεμμύδι.  Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαραθεί. Έπειτα βάζουμε τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύουμε.  Στη συνέχεια ρίχνουμε τα στριφτούδια, αφού προηγουμένως τα έχουμε σουρώσει και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί. Η τελευταία πινελιά στο τηγάνι είναι ο ψιλοκομμένος άνηθος. 

Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις η φέτα λιώσει και δέσει με το σπανάκι και τα στριφτούδια. Το καβουρδισμένο κουκουνάρι το τοποθετούμε στο πιάτο πριν το σερβίρισμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page