ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΡΙΦΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ & ΝΤΙΠ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΤΡΙΦΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ & ΝΤΙΠ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
300 ΓΡ. ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ FERRANO IFANTIS
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
150 ΓΡ.ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
70 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
20 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
250 ML ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΞΙΔΙ
ΝΙΣΕΣΤΕ (ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ)

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ:
170 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το παριζάκι και το havarti, κομμένα σε κυβάκια, το τριμμένο regato, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό, το ξίδι και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη, για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με νισεστέ, μοιράζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά στρογγυλά φύλλα. Μοιράζουμε σε κάθε φύλλο τη γέμιση με το παριζάκι και τα τυριά, ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα στριφογυρίζουμε.
Βάζουμε τα ατομικά στριφτά πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί αλειμμένο με βούτυρο, αλείφουμε τα πιτάκια με βούτυρο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.

Για το ντιπ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα πιτάκια και τα συνοδεύουμε με το ντιπ μουστάρδας με μέλι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page