ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Chef Patissier Μαρίνα Σπυριδάκη


Ημερομηνία προβολής 04/12/12  – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 40 τρουφάκια)

  • 500 γρ. τρίμμα από cake που έχει περισσέψει
  • 1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 30 γρ. κακάο
  • 350 γρ. κρέμα patisserie κρύα
  • 1 σφ. μαύρο ρούμι
  • Τρούφα σοκολάτας για επικάλυψη

Για την κρέμα patisserie με σοκολάτα:

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκους αβγού
  • 1 βανίλια σε σκόνη ή σπόρους φυσικής βανίλιας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε το γάλα να βράσει και ρίχνουμε τη ζάχαρη να λιώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το αβγό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το γάλα μας πάρει βράση το αναμειγνύουμε σιγά – σιγά με το μείγμα των αβγών. Ξαναβάζουμε το γάλα με το μείγμα των αβγών στη φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνουμε τη βανίλια και αποσύρουμε πριν βράσει. Βάζουμε και την κουβερτούρα η οποία λιώνει μέσα στη ζεστή κρέμα και τη μαργαρίνη με βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βάζουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό το τρίμμα του κέικ μαζί με το χοντροκομμένο καρύδι και το κακάο. Προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύοντας αργά και το λικέρ. Ομογενοποιούμε καλά. Πλάθουμε τρουφάκια και τα περνάμε εξωτερικά με την τρούφα σοκολάτας κι αν θέλουμε τα καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη. Είναι καλύτερα να μείνουν στο ψυγείο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page