ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ – ΒΡΑΧΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 15/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 φλ. αμύγδαλα
  • 1 φλ. φουντούκια
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1 φλ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς [αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια] ανά είδος για να βγάλουν τα αιθέρια έλαιά τους και το άρωμα του φρεσκοκαβουρδισμένου ξηρού καρπού. Τα κουνάμε στο τηγάνι συχνά για να μην καούν από την μια πλευρά – παίρνουν χρώμα και μυρίζει – έτσι καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμα. Βάζουμε μπεν μαρί στη φωτιά. Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει στο μπεν μαρί –όταν λιώσει, βάζουμε μέσα στη σοκολάτα την μαργαρίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Κόβουμε τα δαμάσκηνα και τα γεμίζουμε με καρύδια. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και περνάμε τους ξηρούς καρπούς ανά τρεις ή τέσσερις, ανάλογα το μεγεθός τους, από την λιωμένη σοκολάτα (τα δαμάσκηνα τα βουτάμε ένα-ένα). Χρησιμοποιούμε 2 πιρούνια ή  2 κουτάλια για να βουτάμε τους ξηρούς καρπούς και να τους βγάζουμε. Τους ακουμπάμε στην λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Διατηρούνται στο ψυγείο.