ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΡΑΓΟΥ ΓΑΡΙΔΑΣ

Aπό τον Chef Κώστα Μάρκου

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΡΑΓΟΥ ΓΑΡΙΔΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ6 TETRAGONO
1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΣΦΗΝ. ΟΥΖΟ
200 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
100 ΓΡ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ TΡΙΜΜΕΝΟ
2-3 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΕΦΑΛΙ ΣΚΟΡΔΟΥ ΨΗΜΕΝΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με το ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε, για 10-15 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο.
Προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι στο ραγού γαρίδας και ανακατεύουμε.

Για το ψημένο κεφάλι σκόρδου:
Αφαιρούμε τα πολλά φύλλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45–50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει από μέσα.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, γαρνίρουμε με δυόσμο και προσθέτουμε το ψημένο κεφάλι σκόρδου.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page