ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ & ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Μανούσο

Ημερομηνία προβολής 04/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 καρότο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Μαϊντανό 
  • Θυμάρι 
  • Αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε μπαστουνάκια μαζί με τη φλούδα, και τα αφήνουμε σε αλατόνερο για 20 λεπτά. Κόβουμε το κολοκύθι σε μπαστουνάκια, μόνο το εξωτερικό του – τη ψίχα του την αφήνουμε για κάποια άλλη παρασκευή. Το ίδιο κάνουμε και με το καρότο. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και ξεκινάμε το σοτάρισμα με το καρότο που είναι το πιο σκληρό, το βοηθάμε να βγάλει τα υγρά του ρίχνοντας αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μελιτζάνα και τέλος το κολοκύθι, αλάτι – πιπέρι. Ψιλοκόβουμε θυμάρι φρέσκο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ζουμί που έβρασαν τα σπαγγέτι. Ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε