ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΟΥΠΙΑ & ΠΡΑΣΟ

Από τον Κώστα Ζαφειρόπουλο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΟΥΠΙΑ & ΠΡΑΣΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 EK.

400 ΓΡ. ΣΟΥΠΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ TETRAGONO
2-3 ΠΡΑΣΑ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
½ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΡΑΘΟ
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ARLA
100 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΑΒΓΟ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΑRLA ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σουπιά σε μακρόστενα κομμάτια και τη βράζουμε σε νερό, για 10 λεπτά, να μαλακώσει λίγο.
Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές μακρόστενες λωρίδες και το ξερό κρεμμύδι σε φέτες λεπτές.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη ζεματισμένη σουπιά, τα πράσα, τον μάραθο ψιλοκομμένο, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι, και πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε, για 15 λεπτά να μαγειρευτούν.
Στο νερό που βράσαμε τη σουπιά βράζουμε τα σπαγγέτι, μέχρι να γίνουν al dente. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Βάζουμε σε ένα ταψί τα σπαγγέτι, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά με τη σουπιά.
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα σπαγγέτι και να κάνουν κρούστα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page