ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΑΝΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κυριάκο Αθανασιάδη

Ημερομηνία προβολής 08/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο φιλέτο
  • 200 γρ. χαλούμι 
  • 6 ροδέλες ανανά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
  • Καλαμάκια για σουβλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Σε μπολ βάζουμε γάλα και κάρυ και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
Κόβουμε τις πιπεριές, τον ανανά και το χαλούμι σε μικρά αλλά χοντρά κομμάτια, ώστε να μπορούν να κρατηθούν καλύτερα στα καλαμάκια. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί. Βρέχουμε καλά τα ξυλάκια με νερό και περνάμε εναλλάξ πιπεριά, χαλούμι, ανανά, κοτόπουλο και πάντα τελειώνουμε με την πιπεριά. Ψήνουμε σε ψηστιέρα και μόλις ψηθούν σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι που έχουμε μαγειρέψει στον ατμό. Πασπαλίζουμε το ρύζι μας με κάρυ, αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε μια υγιεινή εκδοχή του μπάρμπεκιου!