ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Μάνδρο

Hμέρα προβολής 07/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες

  • 450 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 1 πράσινη πιπεριά  
  • 1 ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών Knorr Σπιτικό   
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 λεμόνι
  • 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Πιπέρι

Για τα ψητά λαχανικά :

  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ντομάτα
  • 4 καρότα
  • 4 μανιτάρια σαμπινιόν
  • 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών Knorr Σπιτικό
  • Πιπέρι

Για τη σος :

  • 100 γρ. γιαούρτι  στραγγιστό
  • 40 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Ξύσμα από ½  λεμόνι


Για τις πίτες:

  • 4 πίτες για σουβλάκια
  • 1 ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών Knorr Σπιτικό
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό


EKTEΛΕΣΗ


Για τους ζωμούς μπουκέτο μυρωδικών:

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό.
Όταν πάρει μία βράση, ρίχνουμε τους 3 ζωμούς μπουκέτο μυρωδικών με τη συσκευασία τους, για 4 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την  πλαστική σκευασία, μέχρι να ρευστοποιηθούν.

Για τα ψητά λαχανικά:
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι. Προσθέτουμε πιπέρι, ελαιόλαδο, ένα ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν και τα ψήνουμε μέσα σε ταψάκι η σε τηγάνι από μαντέμι με σχάρα, στο γκριλ, για 7-12 λεπτά.

Για το σουβλάκι κοτόπουλο:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το μαρινάρουμε, για 10 λεπτά, με ένα ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε σε κύβους την πράσινη πιπεριά την προσθέτουμε και ρίχνουμε πιπέρι. Έπειτα παίρνουμε τα κομμάτια από το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τα περνάμε, εναλλάξ, με τις κομμένες πιπεριές, σε ξύλινα σουβλάκια  και τα ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι από μαντέμι με σχάρα.
Βάζουμε στο μπολ που μαρινάραμε τα λαχανικά τα βραστά καρότα ρίχνουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και τα ψήνουμε στο τηγάνι μαζί με τα σουβλάκια.
Στο τέλος κόβουμε στη μέση και προσθέτουμε τη ντομάτα.

Για τη σος:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την καπνιστή πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού.

Για τις πίτες:
Βάζουμε σε ένα βαζάκι ένα ζωμό μπουκέτο μυρωδικών, ελαιόλαδο και το ανακινούμε.
Αλείφουμε τις πίτες με το μείγμα για να πάρουν γεύση και τις ψήνουμε στο τηγάνι.

Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τη σος με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε  τις πίτες, τα σουβλάκια κοτόπουλο και τα ψητά λαχανικά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα από τα λαχανικά και γαρνίρουμε με λεμόνι.