ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

Από τον Γιώργο Μέρλο

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΧΑΛΟΥΜΙ
4-5 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Γ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τις πίτες, πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι, το πιπέρι και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε σε κύβους την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και το χαλούμι. Περνάμε σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι, εναλλάξ, το χαλούμι με την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και τα ντοματίνια. Στη συνέχεια τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε πάνω σε κάθε σουβλάκι λίγο βούτυρο και σβήνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού.
Γαρνίρουμε τα σουβλάκια με λίγη ακόμα κρέμα βαλσαμικού και σερβίρουμε με τις ψημένες πίτες.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page