ΣΥΝΤΑΓΕΣ

TO ΣΟΥΠΕΡ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία Προβολής: 11/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τις μπανάνες. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια φόρμα την οποία έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και έχουμε αλευρώσει. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά. Το κέικ θα βγει λίγο υγρό.


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page