ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΞΙΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ & ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Nίκο Μιχαήλ
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
  • 200 γρ. ξινό τραχανά 
  • 0,5 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκόρδο 
  • 1 λεμόνι
  • ½ ματσ. μάραθο ή άνηθο 
  • 1 φλ. κρασί
  • 1 κ.σ. βoύτυρο Lurpak 
  • 500 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο.
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Σβήνουμε με το κρασί. 
Προσθέτουμε τον τραχανά, το νερό, τον μπακαλιάρο, το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. 
Στο τέλος προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης. 
Δένουμε τη σούπα με βούτυρο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page