ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ (900 ΓΡ.)
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΑΤΑΤΑ
600 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε για πολύ λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι, κομμένο σε φουντίτσες. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, λίγο νερό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, για 20-25 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ και προσθέτουμε 60 γραμμάρια από το μπλε τυρί Δανίας.
Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπα κουνουπιδιού, προσθέτουμε μικρά κομμάτια από το μπλε τυρί Δανίας και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page