ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1½ ΚΙΛΟ ΚΑΡΟΤΑ
300 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1½ LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟY
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
170 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
½ Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνoυμε τις φέτες προσούτο σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120 βαθμούς, στον αέρα, για 18-20 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος τους, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το τζίντζερ, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, να σκεπάσει τα λαχανικά, το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 30 περίπου λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αφαιρούμε αρκετό από το ζουμί με μία κουτάλα, το οποίο κρατάμε σε ένα μπολ. Έπειτα χτυπάμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αν η βελουτέ καρότου είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγo από το ζουμί που αφαιρέσαμε.

Σερβίρουμε τη σούπα με ένα κουταλάκι από το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε το τραγανό προσούτο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page