ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΜΠΟΡΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μανώλη Θλιβερό


Ημερομηνία προβολής 15/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λαιμό μοσχαρίσιο
  • 2½ lt νερό 
  • 2 – 3 κόκαλα μοσχαριού μεγάλα 
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 5 – 6 παντζάρια
  • 5 – 6 κλων. σέλερι 
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 πατάτες μεγάλες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 σφην. ξύδι 
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Τσιπς παντζαριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κρέας πλυμένο και κομμένο, τα κόκαλα, την δάφνη και αλάτι. Βράζουμε περίπου 1 έως 1½ ώρα. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα τότε βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι και το σκόρδο. Τρίβουμε στο τρίφτη 2 παντζάρια.
Μόλις βράσει το κρέας με τα κόκαλα, σουρώνουμε το ζουμί και βράζουμε μέσα τα λαχανικά που χοντροκόψαμε, τα τριμμένα παντζάρια και θα προσθέσουμε αλάτι – πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε το κρέας κομματάκια, προσθέτουμε και κομματάκια από το ζελέ και το μεδούλι απ’ τα κόκαλα. Μόλις βράσουν τα λαχανικά μας, αφαιρούμε το 1/3 από την κατσαρόλα, πολτοποιούμε τα υπόλοιπα και συνεχίζουμε να βράζουμε τον πολτό για 5 λεπτά ακόμα. Το 1/3 των λαχανικών που αφαιρέσαμε τα ψιλοκόβουμε. Τα παντζάρια που δεν χρησιμοποιήσαμε στην σούπα μπορούμε να τα φτιάξουμε τσιπς, κόβοντας τα πολύ λεπτές φέτες και τηγανίζοντας τα. Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο κομμένα στα τέσσερα, με λάδι, μπαλσάμικο, αλάτι – πιπέρι για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Για το σερβίρισμα σε ένα πιάτο βάζουμε κρέας, λαχανικά, παντζάρι ψητό και προσθέτουμε σούπα.
Γαρνίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και τσιπς παντζαριού.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page