ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

ΣΟΥΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

½ ΚΙΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (CHAMPIGNON, PORTOBELLO, ΣΙΤΑΚΕ Κ.Α.)
10 ΓΡ. ΠΟΡΤΣΙΝΙ
1 ΠΑΤΑΤΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΣΟ
½ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
70 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1,2 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ‘Η ΝΕΡΟ
70 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
4 ΦΕΤΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ
4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA ΗAVARTI
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το πράσο. Έπειτα βάζουμε την πατάτα κομμένη σε κύβους. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το φρέσκο θυμάρι. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε το ζουμί από τα αποξηραμένα μανιτάρια, το ζωμό λαχανικών, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.
Στο τέλος βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί με φέτες havarti. Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και θυμάρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page