ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΥ ΤΑΫΛΑΝΔΗΣ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι 
  • 150 γρ. σπανάκι 
  • 100 γρ. λευκά μανιτάρια 
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 200 γρ. baby corn Oriental Express 
  • 1½ κ.σ. λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. σόγια σος Blue Dragon
  • 4 κ.σ. σος ψαριών Blue Dragon
  • 4 κ.σ. σος κόκκινο κάρυ Ταϋλάνδης Blue Dragon
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο Blue Dragon
  • 1,3 lt ζωμό κοτόπουλο
  • 300 γρ. κρέμα καρύδας Oriental Express
  • 250 γρ. medium rice noodles Blue Dragon
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Σωτάρουμε το κοτόπουλο, για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με 2 κουταλιές σόγια σος. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σωτάρουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το λεμονόχορτο, τη ζάχαρη και σωτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, 2 κουταλιές σόγια σος, την σος ψαριού και το baby καλαμπόκι κομμένο σε φέτες. 
Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα υγρά του, τη σος κόκκινο κάρυ Ταϋλάνδης, την κρέμα καρύδας, το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. 
Βάζουμε τα νουντλς σε βραστό νερό, για 3 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό. 
Σερβίρουμε τα νουντλς με τη σούπα με κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page