ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΦΑΚΕΣ & ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΗΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Hμέρα προβολής 06/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα

  • 400 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 200 γρ. σελινόριζα
  • 150 γρ. φακές
  • 2 μήλα πράσινα
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • Κύμινο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Φύλλα φασκόμηλου
  • 1 κ.σ. κατίκι
  • Τρίμμα κάστανου
  • Κρακεράκια ή κριτσίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα μαργαρίνη με βούτυρο και το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε χοντροκομμένο το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το πράσινο μήλο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι, τα κάστανα και τις φακές.
Σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε νερό και ένα ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Όταν μαγειρευτούν τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό, μέχρι να γίνουν μια λεία βελουτέ σούπα.
Στη συνέχεια περνάμε τη σούπα από σήτα. Σερβίρουμε με μια κουταλιά κατίκι, τρίμμα κάστανου, φυλλαράκια φασκόμηλου, λίγο ελαιόλαδο, ένα κρακεράκι ή κριτσίνι και λίγο κύμινο.