ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ ΘΥΜΑΡΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό καρότα 
  • 250 γρ. πατάτες 
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 1 lt ζωμό κοτόπουλο
  • 100 ml Arla Lactofree
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τα κρουτόν:
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κλων. θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. 
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Σωτάρουμε πρώτα τις 2 φέτες μπέικον και μόλις βγάλουν τα λιπαρά τους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο.
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα. 
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα καρότα και τις πατάτες να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε το μπέικον και αρκετά υγρά, με μία κουτάλα από την κατσαρόλα, τα οποία κρατάμε σε ένα μπολ. Έπειτα χτυπάμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια βελουτέ σούπα.
Αν η βελουτέ σούπα καρότου είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγα από τα υγρά που αφαιρέσαμε.
Όταν η σούπα έχει την υφή που θέλουμε, προσθέτουμε το lactofree, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τα κρουτόν:
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια. Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κρουτόν με βούτυρο και ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. 
Πασπαλίζουμε με θυμάρι και προσθέτουμε το μπέικον. 
Σερβίρουμε την βελουτέ σούπα καρότου με τα κρουτόν θυμαριού και το μπέικον από πάνω.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page