ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΡΟΔΙ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΡΟΔΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΚΑΡΟΤΑ
1 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΑΤΑΤΑ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
½ ΜΑΤΣ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ Ή ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι, την πατάτα και το καρότο. Ρίχνουμε το κύμινο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το μανταρίνι, κομμένο σε τέσσερα κομμάτια με τη φλούδα, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το ζεστό νερό, μέχρι να καλύψει τα λαχανικά και τον φρέσκο κόλιανδρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει, για περίπου 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ. Πασπαλίζουμε με πιπέρι γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page