ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ & ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γκίκα Ξενάκη

Hμέρα προβολής 19/12/13

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. κόκκινη γλυκοπατάτα
  • 300 γρ. ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 κλων. φρέσκο εστραγκόν
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • 200 γρ. πράσο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • Σχοινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kαθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κυβάκια και το πράσο σε ροδέλες. Σπάμε το σκόρδο. Σωτάρουμε το πράσο και το σκόρδο σε αγουρέλαιο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, τη σωτάρουμε 1-2 λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε  αλάτι, νερό, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Το αφήνουμε να σιγοβράσει, για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Όταν βράσει, βάζουμε τη γλυκοπατάτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε στο μπλέντερ υγρά από την γλυκοπατάτα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Αφαιρούμε την κρούστα από το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε. Ψιλοκόβουμε φυλλαράκια από το δυόσμο, το εστραγκόν και το θυμάρι.
Πλάθουμε σε μπαλάκια το τυρί και το περνάμε από τα μυρωδικά (δυόσμο, εστραγκόν και θυμάρι) ώστε να κολλήσουν επάνω.
Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε το τυρί. Γαρνίρουμε με το αγουρέλαιο και το σχοινόπρασο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page