ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Μαρία Πετρίδη


Ημερομηνία προβολής 30/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 12 -15 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα 
  • Μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 8 φέτες τυρί έμμενταλ
  • 8 φέτες τυρί γκούντα
  • 250 γρ. ρεγκάτο τριμμένο 
  • 10 φέτες μπέικον 
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 αβγά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 lt γάλα
  • ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς.
Απλώνουμε μαργαρίνη με βούτυρο στο ψωμί και το βρέχουμε με γάλα. Αλείφουμε μαργαρίνη με βούτυρο στο πάτο και τα τοιχώματα του πυρέξ, και ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά.
Απλώνουμε την πρώτη στρώση φέτες ψωμιού. Από πάνω βάζουμε σε στρώσεις τις φέτες γκούντα και έμμενταλ, από πάνω το μπέικον και τις πιπεριές και ρίχνουμε το 1/3 από το τριμμένο ρεγκάτο.
Στη συνέχεια στρώνουμε το υπόλοιπο ψωμί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι – πιπέρι, ξαναχτυπάμε το μείγμα και περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο την επιφάνεια του πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά, μόλις δούμε ότι έχει ψηθεί από κάτω, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αφήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, να ροδίσει.
Το κόβουμε αφού έχει κρυώσει λίγο.