ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΦΛΕ ME ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΟΥΦΛΕ ME ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ IFANTIS
2 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
4 ΑΒΓΑ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
½ Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΣΟΥΣΑΜΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
80 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
400 ML ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ
¼ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Έπειτα βάζουμε στο μούλτι τα βρασμένα φασολάκια με τις λιαστές ντομάτες, τους κρόκους αβγών και τον δυόσμο και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν πουρές.

Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και δένουμε τη μπεσαμέλ. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στον πουρέ το τριμμένο κεφαλοτύρι, την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μείγμα του πουρέ.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε τη γέμιση, μέχρι να καλύψει ¾ του σκέους. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το σουφλέ. Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page