ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & NOODLES

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & NOODLES - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

4 ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΟΜΟΥ
300 ΓΡ. NOODLES (SOBA, UDON Ή RICE)
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
4 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
2 Κ.Σ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
80 ML ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ
40 ML ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα soba noodles σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε ένα ταψί τον σολομό, ρίχνουμε από πάνω το τζίντζερ, το σκόρδο, περιχύνουμε με τη σόγια σος, το λευκό βαλσαμικό ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τον σολομό στο ψυγείο να μαριναριστεί, για 20-25 λεπτά.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το σησαμέλαιο και το βούτυρο τα κολοκυθάκια, κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα σολομού, πρώτα με την πέτσα και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, για 8 λεπτά, περιχύνοντας με το καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τα soba noodles με τα κολοκυθάκια και τα φιλέτα σολομού από πάνω.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page