ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Από τον Chef Βασίλη Μήλιο

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

600 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
4 ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΟΥ ΚΑΝΑΚΙ
500 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜMΕΝΟ
100 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
20 ΓΡ. ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
¼ Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο φιλέτο σολομoύ, το μπούκοβο το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα τον θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με βούτυρο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι. Προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει.
Απλώνουμε ένα φύλλο Βηρυτού, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το διπλώνουμε και το αλείφουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε ένα μακρόστενο κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε διαγώνια, πάνω στο διπλωμένο φύλλο. Προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση με το σπανάκι, από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι από το θωρακισμένο φιλέτο σολομού και λίγη ακόμα γέμιση με το σπανάκι. Τυλίγουμε σε ρολό και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και φτιάχνουμε όλα τα ρολάκια σολομού. Στη συνέχεια βάζουμε τα ρολάκια σολομού σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα ρολάκια.

Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε σε ένα πιάτο λίγη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με μπούκοβο και φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε τα ρολάκια σολομού σε φύλλο Βηρυτού, κομμένα σε φέτες, γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page