ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

Από την Αντωνία Γκούβη

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 ΕΚ.

300 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 60%
220 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
110 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
4 ΜΕΓΑΛΑ ΑΒΓΑ
3-4 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΑΔΙ ΜΕΝΤΑΣ

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ Ή ΔΥΟΣΜΟΥ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε ένα μπολ, με σύρμα τα αβγά με την ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Έπειτα λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με τα αβγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο και τη βανίλια. Στο τέλος βάζουμε το λάδι μέντας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα της σοκολατόπιτας σε ένα στρογγυλό ταψί, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Αφού κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, στολίζουμε με φύλλα μέντας και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page