ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΟΥΣ ΓΚΟΦΡΕΤΑΣ 

Aπό τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΟΥΣ ΓΚΟΦΡΕΤΑΣ  - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 10 ΜΟΥΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΟΤΗΡΙΑ

125 ΓΡ. ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
100 ΓΡ. ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
170 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ
250 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ARLA ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

50 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE
30 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΛΙΩΜΕΝΗ
30 ΓΡ. ΠΡΑΛΙΝΑ ΛΙΩΜΕΝΗ
2 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
15 ΓΡ. ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις γκοφρέτες, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Για τη μους βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τις γκοφρέτες και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, αφήνουμε το γάλα για 15-30 λεπτά να αρωματιστεί από τη γκοφρέτα και έπειτα το σουρώνουμε. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ξαναβάζουμε στη φωτιά το γάλα με τις γκοφρέτες. Στραγγίζουμε, ρίχνουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε στην κρέμα τις γκοφρέτες, ενσωματώνουμε τη σαντιγί και αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το τριμμένο μπισκότο με πραλίνα, προσθέτουμε από πάνω τη μους και στολίζουμε με κομματάκια γκοφρέτας.