ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Aπό τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 16 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ:
250 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ (70% ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ)
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
150 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΜΕΤΡΙΑ ΑΒΓΑ
60 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
½ Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
100 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
½ Κ.Γ. ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
400 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2-3 Κ.Σ. ΚΑΡΥΔΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την καστανή ζάχαρη με τα αβγά, για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Εκτός μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα των μπισκότων στο ψυγείο, για 30 λεπτά, να κρυώσει και να σφίξει. Έπειτα τρίβουμε στο μούλτι το φιστίκι Αιγίνης με τον ανθό αλατιού.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπισκότα σε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε και τα πανάρουμε με το τριμμένο φιστίκι και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10-12 λεπτά, μέχρι να τα μπισκότα να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές.

Για τη γέμιση με τυρί κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το τυρί κρέμα στο ψυγείο, για 30 λεπτά να σφίξει.

Βάζουμε το τυρί κρέμα σε κορνέ, το απλώνουμε πάνω στα μισά μπισκότα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page