ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΚΑΝΕΛΛΑ & ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΚΑΝΕΛΛΑ & ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

400 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
180 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
6 ΑΒΓΑ
2 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
250 ML ΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
175 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
½ Κ.Σ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:
Κόβουμε τις φλούδες πορτοκαλιού σε μακρόστενα κομμάτια. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό.
Αφήνουμε να βράσει, σε δυνατή φωτιά και στο τέλος προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν και να μαλακώσουν.
Τις σουρώνουμε και στη συνέχεια τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Για τα κεκάκια:
Λιώνουμε, σε μπεν μαρί, τη σοκολάτα με το βούτυρο. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, την κανέλλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε τα μικρά ατομικά φορμάκια και τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 με το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν.

Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το σοκολατένιο τυρί κρέμα με το τριμμένο τζίντζερ, την κανέλλα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα σοκολατένια κεκάκια με το μείγμα με το σοκολατένιο τυρί κρέμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page