ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ CHURROS (ΤΣΟΥΡΟΣ) ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΦΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 02/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 20 churros)
Για τα churros:

  • 250 γρ. νερό
  • 4 κ.σ. Flora με 25% βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • Λίγο αλάτι
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. κακάο
  • 3 αβγά
  • 1 βανιλλίνη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την επικάλυψη:

  • 110γρ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κακάο 

Για τη σάλτσα καφέ: 

  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 80 γρ. Flora 25% βούτυρο
  • 200 γρ. γάλα εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε τα churros βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να μην έχει σβόλους.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και με το ειδικό εξάρτημα που λέγετε φτερό, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας τα αβγά ένα-ένα. Η ζύμη θα γίνει μαλακή και λεία. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει 2 ώρες στο ψυγείο, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία και χωρίς το ψυγείο. Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με δοντάκια. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με τη βοήθεια της σακούλας και ένα ψαλίδι κόβουμε τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι.
Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμα, όταν έχουν ελαφρύνει και ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Σε μια άλλη πιατέλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα και με αυτό το μείγμα καλύπτουμε τα churros.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα καφέ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τον στιγμιαίο καφέ, την καστανή ζάχαρη και τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 – 10 λεπτά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις δέσει αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Η σάλτσα μας διατηρείται για 1 μήνα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τα churros πασπαλισμένα με τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα, και σε μπολ χωριστά τη σάλτσα μας για να τα βουτήξουμε μέσα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page