ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ ΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚEΣ ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Σταύρο Μπαλή
ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά σοκολάτα υγείας
  • 1 lt Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 
  • 1 φλ. λικέρ cherry 

Για το γαρνίρισμα:
  • Τρούφα
  • Ινδική καρύδα 
  • Κακάο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα. 
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, προσέχοντας να μην βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λικέρ, ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία σοκολατένια μους. Στη συνέχεια βάζουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει, για 2-3 ώρες. Έπειτα βγάζουμε την παγωμένη μους και πλάθουμε σε μικρά, στρογγυλά μπαλάκια. Τέλος, τα επικαλύπτουμε περνώντας τα από την τρούφα, την ινδική καρύδα και το κακάο. 
Σερβίρουμε τοποθετώντας τα σοκολατάκια πάνω σε καραμελόχαρτα. Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου.