ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΝΙΤΣΕΛ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Θάνο Αγγελή


Ημερομηνία Προβολής: 17/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 σνίτσελ χοιρινά
  • 2 σνίτσελ μοσχαρίσια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1-2 αβγά
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • 1 φλ. σπιτική ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 8 φέτες κασέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τρια βαθιά πιάτα με τα υλικά στα οποία θα πανάρουμε τα σνίτσελ: ένα με αλεύρι, ένα με τη φρυγανιά και ένα με το αβγό. Ρίχνουμε στο αβγό αλάτι και πιπέρι και το χτυπάμε. Προσθέτουμε στο αβγό το σκόρδο και το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένα και χτυπάμε ξανά.

Περνάμε τα σνίτσελ διαδοχικά πρώτα από αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλύπτονται καλά με όλα τα υλικά.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τα σνίτσελ.

Αλείφουμε με τη ντομάτα από την πάνω πλευρά τα σνίτσελ φτιάχνοντας μια παχιά στρώση. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος βγάζουμε από τον φούρνο, τοποθετούμε πάνω στο κάθε σνίτσελ από μια φέτα κασέρι και ξαναψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, για 5-8 λεπτά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page