ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ 

Aπό τον Chef Βασίλη Καλλίδη

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ  - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

4 ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

6 Κ.Σ. ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ALMITO

½ ΦΛ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

200 ΓΡ. ΦΕΤΑ

2 Κ.Σ. ΕΛΙΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΝΤΟΜΑΤΑ

4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1/4 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ

2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα ταψί ελαιόλαδο, απλώνουμε τις πίτες, τις ραντίζουμε με λίγο νερό και απλώνουμε πάνω στις δύο πίτες λίγη πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και από πάνω βάζουμε τις φέτες ντομάτας.
Καλύπτουμε κάθε γεμιστή πίτα με άλλη μία άδεια πίτα από πάνω. Τις ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς γιά 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα:
Τρίβουμε τη ντομάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κόβουμε τις σκεπαστές πίτες σε κομμάτια, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και στολίζουμε με φρέσκια ρίγανη.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page