ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ CRAΝBERRIES & ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Aπό τον Chef Χάρη Νικολούζο

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ CRAΝBERRIES & ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

12 ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
BΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
500 ΓΡ. CRANBERRIES
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
½ Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 LT ΝΕΡΟ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
3 Κ.Σ. ΜΕΛΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
500 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
500 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με τα cranberries και τη ζάχαρη.
Απλώνουμε ανά δύο τα φύλλα Βηρυτού. Κόβουμε κάθε διπλό φύλλο σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια και τα αλείφουμε με βούτυρο. Βάζουμε σε ένα κομμάτι διπλού βουτυρωμένου φύλλου, μια κουταλιά από το μείγμα με το τυρί κρέμα και τα cranberries, το τυλίγουμε σε ρολό και βουτυρώνουμε τις άκρες. Γεμίζουμε ένα αντικολλητικό ταψί με τα ρολάκια και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε σε ένα μπολ την λευκή σοκολάτα σε κομμάτια, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφού ψηθούν τα ρολάκια, τα σιροπιάζουμε ζεστά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Σερβίρουμε τα ρολάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page