ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΨΗΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γρηγόρη Χέλμη

Ημερομηνία προβολής 24/02/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Πίτες για σουβλάκι
  • 5 ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Ξανθό μπαλσάμικο ξύδι
  • Πάπρικα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στο γκριλ ή στο αντικολλητικό τηγάνι. Όπως είναι ζεστό το βάζουμε σε μπωλάκι και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια  τις πίτες για συοβλάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ ή στο αντικολλητικό με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κυβάκια μέσα στο μπολ που μαρινάρεται το κρεμμύδι.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Φτιάχνουμε ένα dressing με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ξανθό μπαλσάμικο.   Βάζουμε σε μπωλ τη ρόκα και από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι με τη μαρινάδα του, τη σως ελαιόλαδο-μπαλσάμικο και τα ντοματίνια.  Προσθέτουμε τα πιτάκια αντί για κρουτόν. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια,  ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page