ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ & ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Από τον Γιώργο Μέρλο

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ & ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

600 ΓΡ. ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
8 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ FERRANO IFANTIS
2 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
12 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
4 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, με ελαιόλαδο και βούτυρο το μπέικον. Προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το πανάρουμε με το αλεύρι. Έπειτα το ψήνουμε, στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, από τη μία πλευρά. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ψημένο μπέικον και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page