ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aριστοτέλη Μέγκουλα

Hμέρα προβολής 17/04/2014

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 500 γρ. μακαρόνια σέλινο ή για παστίτσιο
  • 1 ζωμό κότας  Knorr Σπιτικός
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελ. σκόρδο  
  • 2 καρότα  
  • 2 σέλερι  
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2-3 μπαχάρια
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο  
  • 4 καρφάκια γαρύφαλλου
  • 1 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
  • 2 κλων. λεμονοθύμαρο
  • 6 φύλλα μαντζουράνας
  • 1 κλων. ρίγανη
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το σέλερι και το καρότο.
Προσθέτουμε την κανέλλα, τη δάφνη, το μπαχάρι, ένα κρεμμύδι με καρφάκια γαρύφαλλου,  μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καυτερή και καπνιστή.
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να συμπυκνωθεί στο 1/3 και στο τέλος ρίχνουμε το ζωμό κότας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από αιματώματα ή κίτρινα σημάδια.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε καλά μια χαμηλή κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε πολύ γρήγορα τα συκωτάκια, ώστε να μην στεγνώσουν.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα καραμελώνουμε με κρέμα βαλσαμικού.
Ρίχνουμε τα συκωτάκια με τη σάλτσα τους στα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με μυρωδικά και ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page