ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 03/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουτιά σαρδέλες σε λάδι
  • ½ λεμόνι
  • Άνηθο
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε το ταψί για τάρτες με ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Το κόβουμε αν χρειάζεται και προσαρμόζουμε το σχήμα του στο σκεύος προκειμένου να το καλύψει όλο και να περισσεύει λίγο στο γείσο. Βάζουμε στο κέντρο τις σαρδέλες, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού από πάνω, τα λεπτά φετάκια λεμονιού, τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Γυρνάμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα και φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά.