ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΦΥΡΙΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τασία Δενδρινού

Ημέρα προβολής 22/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σφυρίδα (συναγρίδα, πεσκανδρίτσα, ή ροφό)  
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καρότο
  • ½ ματσ. σέλινο
  • ½ ματσ. άνηθο
  • 1 κύβο λαχανικών Knorr
  • 800 γρ. κολοκυθάκια
  • 2-3 λεμόνια
  • 2-3 αβγά
  • Αλάτι -πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ψάρι, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, νερό, το σέλινο, το καρότο, τον άνηθο και τον κύβο λαχανικών.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν άλλα 15 λεπτά.

Για το αβγολέμονο:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί από το φαγητό. Χ
τυπάμε μέχρι να δέσει το αβγολέμονο και το ρίχνουμε στη σφυρίδα με τα κολοκυθάκια.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page