ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ & REGATO

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ & REGATO - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
3 ΚΑΡΟΤΑ
60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
500 ML ΓΑΛΑ
600 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
170 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
300 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝO
3-4 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την σελινόριζα σε φέτες μαζί με τις πατάτες και τα καρότα.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, μέχρι να μαλακώσει, για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, το καρότο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το φρέσκο τυρί κρέμα. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις μισές ρίζες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο regato. Απλώνουμε τις υπόλοιπες ρίζες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο regato.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page