ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΡΛΟΤΚΑ ΜΕ ΜΗΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ρένα Οροκλού

Ημερομηνία προβολής 11/02/13 –  Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 5 μήλα Golden μεγάλα
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 4 αβγά 
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Σοτάρουμε ελαφρά τα μήλα με 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο και 50 γρ. ζάχαρη όσο να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Αλείφουμε καλά με 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο το ταψάκι μας (διάμετρος 23 εκ.)και στρώνουμε μια λαδόκολλα για να βγει ευκολότερα η σαρλότκα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με τα σοταρισμένα μήλα και προσθέτουμε κανέλα και μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και την σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page