ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Βασίλη Ακρίβο

Ημερομηνία Προβολής: 14/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό σαρδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σφην. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από το κεφάλι και τα εντεράκια και τις αλατίζουμε καλά.

Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και από πάνω ρίχνουμε μπόλικη κάππαρη και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος.

Σε μπολάκι βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και τα χτυπάμε να ενωθούν σε μια παχύρρευστη σάλτσα.

Περιχύνουμε τις σαρδέλες με τη σάλτσα μουστάρδας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.