ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/12/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

150 ΓΡ. ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
130 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
¼ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΣΦΗΝ. ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
2 ½ ΣΦΗΝ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε στο μούλτι το λευκό ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και χτυπάμε, μέχρι να γίνει η βινεγκρέτ.

Για τη μαρμελάδα ντομάτας:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις στύβουμε και τις βάζουμε ολόκληρες σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και τις λιώνουμε, πιέζοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Τις αφήνουμε να βράσουν, για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα.

Για το σαγανάκι:
Βρέχουμε με λίγο νερό το κεφαλοτύρι και το αλευρώνουμε. Έπειτα το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα.

Βάζουμε σε μπολ τη βαλεριάνα και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και αλατίζουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα με το παναρισμενο κεφαλοτύρι και τη μαρμελάδα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page