ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Αθανασίου

ΥΛΙΚΑ 
Για 6 άτομα
  • 1 καρδιά μαρουλιού              
  • 12 πράσινα σπαράγγια 
  • 1 αγγούρι                                              
  • 3 ραπανάκια
  • ½ κρεμμύδι ξερό                                     
  • 1 ξινόμηλο 
  • 100 γρ. μέλι                                                   
  • 150 γρ. γιαούρτι  
  • ½ λεμόνι 
  • 100 ml κρέμα βαλσάμικου με φράουλα Kalamata Papadimitriou        
  • 120 ml ελαιόλαδο                                          
  • Αλάτι-πιπέρι 
                                              
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kόβουμε το ξινόμηλο σε μικρά κομματάκια. ΄Επειτα ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τα κομματάκια του ξινόμηλου με λίγο από το νερό τους, προσθέτουμε το μέλι και τα αφήνουμε, για 1-2 λεπτά, να μπλανσαριστούν (μέχρι να ανεβάσουν θερμοκρασία χωρίς να βράσουν, για να κρατάνε τα μήλα και να μη λιώσουν). Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε το ζουμί τους.
Αφαιρούμε από το αγγούρι τα σποράκια, το κόβουμε σε φλοίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα σπαράγγια κομμένα σε φλοίδες, τις καρδιές μαρουλιού κομμένες με το χέρι, το ραπανάκι και το ξερό κρεμμύδι. 

Για το ντρέσινγκ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζουμί από το ξινόμηλο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα και περιχύνουμε τη σαλάτα. 
Ανακατεύουμε μια κουταλιά γιαούρτι με μια κουταλιά από το ντρέσινγκ. 
Απλώνουμε  σε ένα μεγάλο πιάτο λίγη κρέμα βαλσαμικού με φράουλα, για γαρνίρισμα. Προσθέτουμε τη σαλάτα, δίπλα βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα με το γιαούρτι, από πάνω το ξινόμηλο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page