ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ευαγγελία Κουτσοβούλου

Ημέρα προβολής 14/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
1 ματσ. σπαράγγια

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s Hot
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα (ή σκληρό κατσικίσιο τυρί)

Για τη ριγανάδα:

  • 4 σαρδέλες μεγάλες
  • 2 φέτες ψωμί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • Ρίγανη
  • 1 αβοκάντο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αγουρέλαιο Άλτις


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα:
Αφαιρούμε τις άκρες από τα σπαράγγια και τα λευκά σκληρά μέρη και τα κόβουμε σε φλοίδες.

Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, μέλι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα σπαράγγια και ρίχνουμε τριμμένο τυρί.  

Για τη ριγανάδα:
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε με σκόρδο το ψωμί. Βάζουμε ελαιόλαδο, το αβοκάντο, λεμόνι και αγουρέλαιο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις σαρδέλες και τις προσθέτουμε. Ρίχνουμε τη ρίγανη, το αγουρέλαιο και το μυλόξυδο.

Σερβίρουμε τη ριγανάδα με τη σαλάτα από σπαράγγια και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page