ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ, ΑΒΓΟ, ΚΑΣΙΟΥΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΙΟΛΙ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ, ΑΒΓΟ, ΚΑΣΙΟΥΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΙΟΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

6-7 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΤΥΠΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ IFANTIS
3 ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ
1 ΜΑΡΟΥΛΙ
1 ΛΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΜΑΤΣ. ΡΟΚΑ
200 ΓΡ. ΣΕΛΕΡΙ
150 ΓΡ. ΚΑΣΙΟΥΣ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΙΟΛΙ:
250 ΓΡ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ LIGHT
2-3 Κ.Σ. ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
AΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα αγιολί:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονεζα, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και τις λεμονοφλουδες. Λιώνουμε με τη λαβή ενός μαχαιριού το σκόρδο με λίγο αλάτι και το βάζουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σωτάρουμε το σαλάμι αέρος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ την πολύχρωμη σαλάτα, το σέλερι, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το σαλάμι αέρος, τα κάσιους και τα βραστά αβγά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα με το σαλάμι αέρος και τα αβγά. Ρίχνουμε τη σάλτσα αγιολί από πάνω και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page