ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ & ΚΑΣΙΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Κάλλια Κουμεντάκη

Ημερομηνία προβολής 15/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ρύζι ανάμεικτο
  • 250 γρ. κάσιους
  • 4 σύκα ξερά
  • ½ κρεμμύδι 
  • 3 κ.σ. συκόμελο
  • Μαϊντανό 
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι 
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ρύζι να βράσει για 40 – 45 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κάσιους ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε χοντρό αλάτι, πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα σύκα χοντροκομμένα. Ρίχνουμε συκόμελο και προσθέτουμε και τα κάσιους με την πάπρικα. Ανακατεύουμε μαζί και το ρύζι, προσθέτουμε το μπαλσάμικο, λίγα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε. Μπορεί να σερβιριστεί και κρύο το πιάτο μας.