ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ & ΨΗΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Από την Chef Ζωή Μελέτη

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ & ΨΗΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

200 ΓΡ. ΡΕΒΙΘΙΑ
2 ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
2 ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
70 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
½ ΦΛ. ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
1 Κ.Σ. ΣΟΥΣΑΜΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ
2 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΣΦΗΝ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε νερό, μέχρι να μαλακώσουν με το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα τις πιπεριές Φλωρίνης. Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στα ρεβίθια. Ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα λευκά αποξηραμένα σύκα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Για τη σος:
Ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, το λιωμένο βρασμένο σκόρδο, και περιχύνουμε τα ρεβίθια.
Προσθέτουμε στη σαλάτα το φρέσκο τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page